Det här är en bit sociala medier-historia från 2007-2018.
header

Min process och mitt resultat i Wacom-tävlingen

2016-02-29 kl 15:00:00 Före & Efter, Retusch & Montage; – 78 Kommentarer
 
 
 
Fotoskolan STHLM ordnar varje år en tävling i samarbete med Wacom där alla Bildbehandlar-tvåorna ska lämna in varsin montagebild, som senare blir en utställning på ProCenter (och vinnaren i tävlingen får en ritplatta). Varje år får den aktuella klassen en grundbild som man ska arbeta utifrån, för att sedan skapa en ny bild med så mycket kreativitet och skaparglädje som möjligt.
 
Förra året var det en gammal telefon och min fina vän Annika Svenmarck vann första pris med sin grymma tårtbild! Detta året har vi fått en leopard. Kan inte beskriva vilken besvikelse jag kände när jag öppnade upp bilden och såg att det var just en leopard... haha... Gick flera veckor och jag hade inga idéer. Sen började jag spåna på olika sagor där den skulle kunna vara med. Först tänkte jag på Skönheten & Odjuret och jag ville förvandla min leopard till en stenstaty på slottet. Men det blev lite väl mycket jobb med tanke på den tid jag hade kvar, så då började jag fundera på Djungelboken istället. Och det var så jag fick min idé! :)
 
 
 
 
Gjorde en efterlysning på min facebooksida (som nådde ut till 20 000 pers! Shiiet!) för att hitta en liten flicka som kunde sitta modell för mig och hittade då Amelia, som lyckligtvis bara bor några kvarter bort från mig. Sån fllyt!
 
Amelia var på bushumör när jag kom dit och jag skulle ta en lugn och stillsam bild... haha... Men med min nevnariska list, så fixade vi det ;) Jag älskar att interagera med barn. De är så jäkla spontana och det är liksom okej att rulla runt på golvet och göra konstiga grejer med dem - de tycker inte att det är så konstigt som vuxna ;)
 
Jag lät henne tramsa runt så mycket hon ville medan hon vande sig vid kameran och sedan fick hon sitta och bläddra i boken och berätta för mig om alla bilderna (jag hade gått och lånat just Djungelboken på biblioteket) och på så sätt fick jag en naturlig reaktion på vad som fanns där inuti.
Hur bra som helst!
 
 
Så här ser de andra bilderna på minneskortet ut ;)
 
 
Så tack till Amelia och hennes mamma och pappa för att jag fick komma förbi och fota!
Blev riktigt nöjd med resultatet!