Det här är en bit sociala medier-historia från 2007-2018.
header

Frågor&Svar #10 - Extensions & fotoplatser i Stockholm

2015-10-31 kl 14:00:00 Frågor&Svar11 Kommentarer
Du har säkert skrivit om det, men hur har det gått med dina hårextensions? Har du dem fortfarande? Funderar nämligen på att skaffa :)
 
Jag har inte i mina extensions längre, har inte råd som student :/ Men det där håret var magiskt och jag saknar det jättemycket! Eller alltså.. det är jätteskönt att kunna duscha normalt och att man kan dra handen genom håret utan att man fastnar i fästena... men det är galet vad det var vackert! Har aldrig känt mig så fin som när jag hade det där långa, tjocka sagohåret.. Är dock väldigt tacksam för att mitt hår är väldigt långt som det är och att det på senaste tiden varit väldigt lätt att styla det snyggt. Men lite extra tjocklek hade ju inte skadat ;)
 
 
 
 
 
 
 
Kommer vi få se/veta något om din nya kille? Nyfiken! <3
 
När vi varit tillsammans ett längre tag kanske, men verkligen bara om han vill! Livet på nätet är ju väldigt utelämnande, kanske framför allt för någon som inte är offentlig själv och jag vet att han gillar att vara lite mystery man ;)
 
 
 
Något jag blev lite nyfiken på nu är, är du vän med alla dina x? Kunde du prata med dem som vanligt direkt efter eller gick det en tid innan ni började prata igen? Sen mitt x gjorde slut så har jag varit så kluven i denna frågan... Finns så många som är vänner med sina x så det känns ibland som om det är så det ska vara, måste vara så, annars är man en dålig person(?!). Så hur ser du på det? :)
 
Jag tycker att man kan göra lite som man vill. Jag är inte ovän med någon av dem jag varit tillsammans med, men det är ju inte så att vi umgås... haha. Om de hör av sig eller jag råkar springa på dem på stan en gång per år, så catchar vi up såklart. Men det är typ det. Mer än så skulle jag inte vilja ha det, eftersom det tillhör det förgångna.
 
 
 
Nu när du har bott i Stockholm ett tag så kanske du har samlat på dig några bra fotoplatser här också? Vill du dela med dig av några? :)
 
Åh jag har faktiskt inte det! Inte så många i alla fall... så har ni några tips får ni gärna dela med er i kommentarerna! :D Grejen är att jag har sett massa coola ställen på olika bloggar, men folk är ju så hemlighetsfulla och vill inte dela med sig.... haha...
 
Men mina favoriter än så länge är:
1. Högdalens Skatepark: Det är stort och det blir galet bra ljus när solen skiner!
2. Klövberget (Noret, Tyresö): Förutom världens utsikt, så finns här en massa coola klippväggar - med magiskt ljus precis när solen går ner!
3. Zinkensdamms IP: Betong, betong, betong ;D
 
 
 
Högdalens skatepark
 
...och en av bilderna vi tog där!
 
 Klövberget - framtida fotografering kanske?? :)
 
 
 
Apropå det här inlägget:
Jag undra vad det är för sladd du har mellan kameran och datorn och var man kan få tag på en sådan? Sen undra jag ju såklart hur det funkar när man få upp bilderna direkt i datorn när man fotar? :)
 
Sladden mellan kameran och datorn är en vanlig USB! En sådan kommer med kameran när du köper den och en del använder den för att föra över bilderna från kameran om man inte har en minneskortläsare :)
 
Det finns två olika alternativ som jag brukar köra på när jag vill fotografera direkt in i datorn:
EOS Utility - Det här programmet följer med Canons kameror när man köper dem och gör det möjligt att fjärrstyra kameran från datorn. Ett toppenalternativ när man hissat upp kameran så högt upp som jag gjorde i det klippet och man inte når att justera inställningar/kolla i sökaren.
Lightroom - I lightroom finns det en funktion som heter Direktfångst (Arkiv>Direktfångst), där bilderna kommer in direkt i Lightroom när man fotograferar. Där kan man även lägga in så att bilderna direkt får redigering på sig tex. man kan ställa in att bilderna ska bli svartvita direkt, få lite mer kontrast etc.. Skitbra! Det är ingen fjärrstyrning, utan bara en live-import av bilder. Superbra när man vill ha kontroll över bildresultatet, eftersom man kan studera bilderna direkt i datorn (istället för att förlita sig på den lilla LCDn) och se direkt hur bilderna blir med en speciell redigering :)