Det här är en bit sociala medier-historia från 2007-2018.
header

Ögonblick från min medeltidsvecka

2016-08-31 kl 00:58:00 Sagovärlden23 Kommentarer
Man vill bara sitta i den där sluttningen, omringad av soldis och känna gräset kittla vristerna i en aldrig utdöende sommar...
 
Typ den enda bilden på mig och min nya klänning från veckan.
 
Battle of Wisby. Här iscensatte man det historiska slaget mot danskarna utanför Visby 1361.
 
 Marknaden! Alltid så himla mysigt. Galet mycket folk i år!
 
Ytterligare en bild från Battle of Wisby.
 
Therese i Östergravar. Vyn från den här sidan av muren är verkligen fantastisk :)
 
Mer från Battle of Wisby.
 
Marknaden igen!
 
Min nya bakgrundsbild på min telefon - tack Therese :-*
 
En bild från Medeltidsveckans camping, där en tjej satt och pysslade och det såg så himla mysigt ut :)
 
 Ellen och hennes fina lykta i väntan på Trix Eldshow! :D
 
Jag fuskade och tog en bild från förra året (eftersom jag inte tog några bilder på dem i år), men det här är alltså från Trix Eldshow!
 
 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 135/2 IS USM  /  Olympus OM-D E-M5 Mark II + Olympus 17/1,8
 
 
Nu har jag äntligen gått igenom alla bilder från Medeltidsveckan. Där och då - för två veckor sedan på Gotland - kändes det inte som att jag tog några bilder, men såhär i efterhand så känns det som att jag kom hem med betydligt fler bilder som jag är nöjd med än förra året. Det här inlägget är smockat och jag har ett lika långt till på gång... haha ;)
 
Men vet ni en sjukt dryg grej? Veckan innan Medeltidsveckan så fotograferade jag med Angelica och för att spara utrymmet på minneskortet, så ställde jag ned upplösningen på bilderna i kameran. Jag tänkte att jag var smart som gjorde det, eftersom bilderna vi tog ändå bara skulle vara till hennes blogg, så vi behövde dem inte stort. Nä. Men sen glömde jag ställa tillbaka igen, vilket betyder att alla bilder som jag tog med min Canon under Medeltidsveckan är i lägsta upplösning.... Gissa om jag ville gråta när jag insåg det. Dels för att det fanns några bilder som jag ville beskära (pga att jag inte hade tillräckligt långt tele för att komma nära) och dels för att OM Medeltidsveckan vill använda några av bilderna till affischer, så kan de inte göra det nu. Kul :(
 
En gång fotade jag ett helt bröllop i Jpeg . Jajemen, mardrömmen! Turligt nog så hade jag exponerat alla bilder väldigt bra, så det gick bra - men ändå! Jag kan ju inte vara den enda som gör dessa blunders? Så, nu tycker jag att Canon ska fixa en timer-funktion, som gör att man kan välja att ställa in vissa inställningar så att de bara gäller under en begränsad tid (säg 24h). Tänk hur bra det hade varit? Så hade jag kunnat ställa ner upplösningen i 24h där när jag plåtade med Angelica, och så hade den hoppat tillbaka till högsta efteråt. Hur bra som helst!
 
FA-AN vad bra det känns att posta ett LÅNGT inlägg med massa fina bilder nu, efter 3,5 vecka av tidsbrist och inspirationssvacka... Halleluja!
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara